תיקייה תרומת החקלאות לתזונת האדם

המזון חיוני לכל היצורים החיים לצורך הפקת אנרגיה, קיום תהליכים וכחומר גלם לבניה, קיים קשר בין ההרכב התזונתי של מוצרי החקלאות השונים ובין צרכי ההזנה של האדם.

משויך לתגית ערכת-ה.ל.ה

מציג מסמכים המתויגים עם המונח ערכת-ה.ל.ה. הצג את כל המסמכים

ערכה למורה לתכנון הוראה – למידה – הערכה (ה.ל.ה) בנושא תרומת החקלאות לתזונת האדם נפוץ

על-ידי משוייך לתגיות : ערכת-ה.ל.ה 5026 הורדות

הנושא תרומת החקלאות לתזונת האדם נועד ליצור אצל התלמיד הבנה של העקרונות לאימוץ הרגלי תזונה נכונים, מתוך הבנת הערך התזונתי של מזונות מהחי והצומח.

הנושא תרומת החקלאות לתזונת האדם הוא לינארי ומארגי. ארבעת תתי הנושאים בנויים האחד על גבי קודמו.

נושא רכיבי המזון מהווה בסיס של מידע כימי, ביוכימי ופיזיולוגי אודות חומרי המזון – מקורותיהם וטמיעתם בגוף. מהם מופקת אנרגיה, מה שמוביל לתת־נושא: 'אנרגיה ומזון'. תת־נושא זה עוסק בתפוקת האנרגיה ממרכיבי המזון, בחילוף חומרים בסיסי ובמצבים שונים המשפיעים על צריכת האנרגיה. בכך הוא מניח את היסוד להבנת תת־הנושא הבא 'קצובת מזון'. פרק זה עוסק במדדים אנטומיים פיזיולוגיים הקובעים את הרכב המזון והכמות הראויה, וכן במודלים להמלצות לקביעת תפריט. הפרק האחרון 'בריאות ומזון' מביא את הלומד אל היעד: תזונה מיטבית (בריאותית) אישית. תת־נושא זה קושר בין המזון ואיכותו לבין צריכת המזון בשיעור אנרגיה המתאימה למצבים שונים. שני סעיפים אלה מהווים בסיסי מידע לפיתוח הרגלי תזונה נכונים.

Back to top